Nie wydaje mi sie zeby motocyklista celowo zlozyl motocykl , bardziej mi to wyglada na niekontrolowany uslizg przedniego kola.
_________________ "..stunts are for wanabes...
Ducatis have class, good taste, let those stunts for the 2001 gixxer guys. Ride well, fast and safe, and that´s how you´ll always look good..
don't thrash your ducati. its not a throw-away suzuki .. "
Akurat na tym filmie widać że położył się przez przedni hamulec, faktycznie położył go "przypadkiem"
kork666 napisał/a:
Nie wydaje mi sie zeby motocyklista celowo zlozyl motocykl
zwracam honor dopatrzyłem się teraz dopiero po zatrzymaniu filmiku w momencie kładzenia motocykla.
nds, nie kładłem nigdy motocykla i obym nie musiał ale z opowieści innych motocyklistów mówią że starasz się kłaść tylnym hamulcem (podobnie jak rowerem)
Z tym tylnim hamulcem to nie takie hop siup , za pomoca tylnego hamulca bardzo latwo ustawic motocykl bokiem do kierunku jazdy a wtedy moto wyrzuca cie jak z katapulty i zaczyna koziolkowac czesto przygniatajac motocykliste. Ja np osobiscie tylnego nie uzywam . Co do sytuacji z filmiku to mialem kiedys w plocku podobna akcje tyle tylko ze mi wyjechala babka z podporzadkowanej na bielskiej .Powiem szczerze iz bylo to tak niepsodziewane ze nawet nie mialem czasu pomyslec o tym czy klasc motocykl czy nie . W sumie to nawet nie wiele pamietam z tej calej sytuacji w jednej sekundzie zapierdzielasz a w drugiej szorujesz dupa po asfalcie wyprzedzajac swoj motocykl . Generalnie bylo mokro i przednie kolo uslizgnelo mi sie identycznie jak gosciowi na filmiku.
Dlatego z dwoja zlego lepiej juz miec uslizg przedniego kola
Ducatis have class, good taste, let those stunts for the 2001 gixxer guys. Ride well, fast and safe, and that´s how you´ll always look good..
Ostatnio zmieniony przez nds Pon Maj 31, 2010 8:36 am, w całości zmieniany 1 raz
Kork w tamtym roku na mostówce mój młodszy braciak jechał Yamaha wildstar (pod góre)
wypalił w niego Bmw 645 (jechał z góry) na samym zakrecie koło mostu wiec braciak jechał w lewo i zdązył połozyc motor na prawa strone - uzywał tylko tylnego hamulca ( a wildstar to nie jest leciutki przecinak...)
Ps. Bmw do sprzedania -bezwypadkowe:D
_________________ New Technology of Heating
KOTŁY INDUKCYJNE -sterowanie gsm,internet
Nowoczesne systemy C.O.
www.ganex.pl
Ja w zeszłym sezonie miałem zajawkę, zeby hamowac z zablokowanym tylnym kołem, bo to "fajnie wygląda" Ale jak rozciągnalem tym sposobem łańcuch, to juz zmądrzałem
a teraz mam abs i juz ogólnie nawet nie ma możliwosci na takie wygłupy
No i dlatego ze wildstar jest ciezszy oraz ma duzo nizej srodek ciezkosci to poszedl slizgiem a nie High-sidem. sam sobie odpowiedziales dlaczego tak sie stalo
A co do celowego kladzenia motocykla to mam mieszane odczucia i raczej sklanial bym sie do tego ze nie powinno sie togo robic.
P.s Moc co do tego abs-u to cos ty honde kupil czy jak